GLOBAC

GLOBAC

Çevreye Duyarlı Faaliyet

Günümüzde her sektörden işletmeler, çevreye duyarlılık konusunda artan bir baskı ile karşı karşıya kalmaktadır. Toplumun çevre konusundaki bilinç düzeyi, geçmişten günümüze önemli ölçüde artmıştır ve işletmelerden çevreye duyarlı olmaları beklenmektedir. Bu baskılar doğrultusunda işletmeler, çevreye duyarlı uygulamaları benimsemekte ve bu uygulamaları uluslararası alanda kabul gören belgelerle kanıtlamaya yönelmektedir. Ancak, hala bazı işletmelerin çevre duyarlılığı konusunda yeterince politikalar geliştirmediği ve genellikle maliyetleri azaltmaya yönelik uygulamalara—karbon emisyonlarını düşürme, enerji tasarrufu, atık yönetimi, su tasarrufu ve geri dönüşüm gibi—odaklandığı gözlemlenmektedir.

GLOBAC, maliyetleri düşürme amaçlı çevresel uygulamaları desteklemenin yanı sıra, işletmelerin çevre duyarlılığı konusunda etkili politikalar geliştirmeleri konusunda da rehberlik sağlamaktadır.

İçinde bulunduğumuz dönemde, yanlış uygulamalar ve sorumsuz kararlar sonucunda ekolojik dengenin bozulduğu, iklim değişikliklerinin yaşandığı, küresel ısınma nedeniyle önlenemez doğa olaylarının meydana geldiği, birçok canlı türünün yok olduğu, doğal kaynakların tükenme noktasına geldiği ve doğal çevrenin ciddi şekilde zarar gördüğü bir gerçeklik söz konusudur.

GLOBAC, bu gerçeklerden hareketle faaliyetlerinde sorumluluk bilinciyle hareket etmekte ve verdiği hizmetler sırasında işletmelere çevresel duyarlılık konusunda telkinlerde bulunmaktadır. Her sektörden işletmeler, artık çevre konusunda daha duyarlı olmak zorundadır ve yoğun rekabet ortamında çevresel sürdürülebilirlik konularına odaklanmak gerekmektedir. Çevresel alanda gerçekleştirilen uygulamalar, işletmelerin rekabet gücünü artırmak için uyumlu bir şekilde yönetilmelidir.

BELGELENDİRME SÜRECİ

İlk Değerlendirme

Öncelikle kuruluşun, standardın zorunlu gerekliliklerini karşılayıp karşılamadığı ve bir sonraki aşamaya geçilip geçilmeyeceği belirlenlenir.

1

BELGELENDİRME SÜRECİ

Dökümanların Hazırlanması

Gerekli prosedür ve denetimlerin geliştirilip geliştirilmediği kontrol edilir ve kurumunuzun değerlendirmeye hazırlığı gözden geçirilir.

2

BELGELENDİRME SÜRECİ

Belgenin Verilmesi

İlk iki aşamada ortaya çıkan bulgular değerlendirilir ve yapılan her türlü düzeltici işlem gözden geçirildikten sonra belge hazırlama işlemine geçilir.

3

Size Ulaşalım

Randevu almak, daha fazla bilgi edinmek veya bir değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak bizimle kolayca iletişime geçebilirsiniz. Size en kısa sürede geri dönüş yaparak ihtiyacınız olan desteği sağlayacağız ve tüm sorularınızı yanıtlayacağız. Formda yer alan bilgileri doğru ve eksiksiz doldurmanız, size daha hızlı ve etkili bir hizmet sunabilmemiz için önemlidir.